Astma- og Allergiforbundet

Allergiviten – kunnskapsarkiv

NAAF NAAFU Bli medlem Inneklima Uteluft Pollenvarsel

Søk i Allergiviten:
 
Avansert søk
Aktuelt
Presseklipp
Du er fabelaktig!
Overfølsomhet. Intoleranse
Allergi
Allergidiagnostikk
Forebygg allergi. Allergiprofylakse
Miljøforhold
Graviditet. Amming
Annen overfølsomhet
Hyperreaktivitet
Behandling av overfølsomhet
Sykdomsoversikt
Huden
Atopisk eksem
Kontakteksem
Elveblest. Urtikaria. Angiødem
Luftveiene
Nesen
Allergisk nese. Rhinitt
Høysnue
Annen allergisk rhinitt
Ikke-allergisk rhinitt
Heshet. Strupereaksjoner
Astma. Asthma bronchiale
KOLS. Kronisk obstruktiv lungesykdom
Røyking. Tobakkbruk
Allergisk alveolitt
Øynenes overfølsomhetsreaksjoner
Matallergi. Matintoleranse
Allergisk sjokk. Anafylaksi
Serumsyke
Allergenkilder og allergener
Medisinintoleranse
Yrke, arbeid, jobb
Trygd og hjelpeinstanser
Psyke. Psykiske forhold.
Infeksjoner
Fysisk aktivitet.
Miljøhemming
Mestring
Lenker og litteratur
Om "Allergiviten for alle"
Nettsiden endres
"Ny" elektronisk rådgivning?
Bruk av tekster fra nettsiden
OBS i andre nettsider (januar 07)!
Om denne kunnskapsbanken
Ordbruk. Ordforklaring
Medlemssiden for NAAF
Spørsmål og svar
Forskningsnytt
Sjekklister og KSM
Innhold A - Å
 
Dette nettstedet er utarbeidet for NAAF
av professor dr.med. Kjell Aas.

system©RGK
Nettsiden endres

Denne nettsiden går nå i dvale

 

(Avskjedshilsen fra Kjell Aas)

 

Jeg avslutter nå jobben som redaktør og forfatter for denne nettsiden fra november 2012. Det er vemodig på mange måter, men oppunder jul blir jeg 88 år, og nok er nok!

 

Yngre krefter må overta.

 

Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) som har eid denne nettsiden i mange år, har vært enn god oppdragsgiver og samarbeidspartner som fortjener stor takk. Organisasjonen ønsker å drive nettsiden videre, men må nok i likhet med nettsidens brukere ta sikte på endringer.

 

"Min" nettside  legges nå som en kunnskapsbank og som  et eget arkiv i en fremtidig ny versjon. Alt stoff der blir fortsatt lett tilgjengelig, men arkivet blir ikke oppdatert etter at jeg slutter. 

 

For å drives videre må nettsiden flyttes over til en annen plattform som er greiere å arbeide med. Det vil nok ta noe tid før det kan realiseres.

 

Noen eksterne lenker kan bli brutt fordi adressaten selv endrer sin adresse. De vil ikke bli oppdatert slik det har vært gjort med jevne mellomrom hittil.

 

Kunnskapen slik den var den datoen som teksten ble skrevet, vil sannsynligvis være nyttig i mange år fremover. Ny kunnskap, vil bygge på den gamle, for det er alltid slik at "forskere står på skuldrene til tidligere forskere". Oppdatering med presentasjon av ny forskningsbasert kunnskap må komme i en ny versjon av nettsiden.

 

Fra og med 30. november 2012 vil jeg slutte å besvare e-poster til Allergiviten. Det gjelder også spørsmål til medlemspostkassen. Mange spørsmål er allerede besvart. Svarene kan finnes i serien av anno- dokumenter og i serien Spørsmål og svar, evt. enkelt og greit ved hjelp av nettsidens søketjeneste og relevant søkeord.

 

Henvendelser angående Allergiviten kan fra 1. desember 2012 rettes til raadgivning@naaf.no. Ellers henvises  til NAAF's rådgivningstelefon og elektroniske rådgivningstjeneste

 

Allergiviten har hatt mange besøkende hvert år med hyggelige tilbakemeldingene fra brukere, samtidig som en god del henvendelser i e-post har vært inspirerende. Det takker jeg for.

Inntil videre fortsetter jeg arbeidet med www.inneklima.com spesielt for å forsøke å fullføre prosjektet  Miljøkjemi og vi. 

 

Takk for meg! Lykke til videre!

 

13.oktober 2012

 

Kjell Aas©


[Les mer]

"Ny" elektronisk rådgivning?
Hei ! I siste hefte av AstmaAllergi blir det avertert for NAAF's nye elektroniske rådgivning .

Men den er da slett ikke noe nytt! Både denne nettsiden og http://www.inneklima.com har jo drevet med rådgivning pr e-post i mange år og har mengder av relevant stoff i motsetning til den nye som jo starter på bar bakke med sitt "arkiv".

Jeg har trodd at disse to nettsidene også tilhører NAAF, men det står det ikke noe om i medlemsbladet. Er det ikke slik lenger? Er det blitt en slags konkurranse?  


[Les mer]

Bruk av tekster fra nettsiden
Det kommer mange e-post med spørsmål om tillatelse til å bruke kopier av sjekklister, skjema og hele dokumenter fra denne nettsiden til fordeling ved forskjellige slags kurs. Det er hyggelig og meningsfylt og helt greit når det blir gitt tydelig informasjon om kilden. De fleste dokumentene har angitt forfatter med opphavsrett (merket med copyright©). Da skal man ifølge internasjonal og norsk lov forholde seg til opphavsretten. Noen tekster som nevnes her, kan brukes fritt.

[Les mer]

OBS i andre nettsider (januar 07)!
Etter at Norges Astma- og allergiforbund har overtatt driften av kunnskapsbanken  www.inneklima.com, som har samme redaktør som Allergiviten, blir disse nettsidene mer samkjørt enn tidligere. Så lenge også www.innemiljo.net har samme redaktør blir også denne delvis samkjørt med disse to. Dette skjer for Allergivitens vedkommende med jevnlige oppdateringer av dokumentet :OBS i  andre nettsider i rammen for AKTUELT.,

[Les mer]

Om denne kunnskapsbanken
Kunnskap er en forutsetning for å opptre riktig ved sykdommer på grunn av overfølsomhet og for å mestre dette gjennom livet. Her kan du lese om denne kunnskapsbanken.

[Les mer]

Start med en titt på "Du er fabelaktig!"